NE ARAMIŞTINIZ?

Sertifikanı Sorgula

Bileğinize En Uygun Bilekliği Nasıl Seçmelisiniz?

Bileğinize En Uygun Bilekliği Nasıl Seçmelisiniz?

Bileklik, kıyafetlerin en özel tamamlayıcıları arasında yer alır. Geçmişten günümüze estetik görünümün sembol takılarından biri olduğu için tarzına önem veren kadınlar, bilekliğin eşsiz gücünden yararlanmayı bilmiştir. Kadınların tarzlarını yansıtan birçok modern ve incelikli bileklik modelleri bulunur. Altının ışıltısı kullanılarak tasarlanan ve özel günlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan bileklikler, kombinlerin en özel ve dikkat çeken aksesuarlarından bir tanesidir.

Kombinlerin bütünlüklü bir görünüm elde etmesini sağlayan bilekliklerin seçimi, kadınlar için her zaman öncelikli bir konudur. Bileğe en uygun bileklik modelini seçmek, estetik ve zarif bir görünümü olanaklı kılacaktır. Bu nedenle bilek ölçüsü alarak bileğinize uygun bir modeli tercih edebilirsiniz. Peki bileğinize en uygun bilekliği nasıl seçmelisiniz? İşte bileğinize uygun bileklik seçiminde dikkat etmeniz gerekenler!

Bilek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Günümüzde bileklik tasarımlarında esnekliğe gidilir. Özellikle bileğe göre ayarlanabilir klips ve zincirlere sahip bileklik üretimi, her bileğe uygun tasarımlara imkan tanır. Tercih edeceğiniz bileklikleri, bileğinize göre ayarlayabilecek olsanız da bilek ölçünüzü alarak bu ölçülere uygun bileklikleri tercih edebilirsiniz. Peki bilek ölçüsü nasıl alınır? Bilek ölçüsünü doğru almanızı sağlayan yöntemler nelerdir?

Bilek ölçüsü almak için kullanabileceğiniz yöntemler genel hatlarıyla şu şekildedir:

  • Bilek çevre ölçümü
  • El şekli çevre yöntemi
  • Çap yöntemi

Her yöntem birbirinden farklı adımlara sahiptir. Fakat tamamı, bilek ölçünüzü almanıza olanak tanır. Bu nedenle uygun yöntemler arasından tercihte bulunmanız mümkün.

Bilek Çevre Ölçümü

Bileğinize en uygun bilekliği nasıl seçmelisiniz sorusunun kapsamında yer alan bilek ölçümü, farklı yöntemleri bünyesinde barındırır. Bu yöntemlerden ilki bilek çevre ölçümüdür. Yöntemin uygulanış biçimi son derece basittir. Genel olarak şu adımları izleyerek bilek ölçünüzü alabilirsiniz:

  • Bir parça tel veya mezura alın.
  • Mezurayı bileğinize sararak iki ucun birleştiği yeri işaretleyin.
  • Bileğinizin kaç cm olduğunu belirleyin.

Belirtilen adımların her biri, bilek ölçünüzü öğrenmenizi sağlayacak. Eğer mezura bulamazsanız bir parça kağıt alabilir, yine aynı şekilde iki ucun birleştiği yeri işaretleyerek cetvel yardımıyla ölçüm yapabilirsiniz.

El Şekli Çevre Yöntemi

Bilek ölçünüzü almanıza olanak tanıyan yöntemlerden bir diğeri de el şekli çevre yöntemidir. Son derece basit olan bu yöntem sayesinde pratik bir şekilde bileğinizi ölçebilirsiniz. Yöntemde ön plana çıkan adımlar şu şekildedir:

  • Tüm parmaklarınızı birleştirin ve elinizi avuç içi yukarı bakacak şekilde tutun.
  • Ardından baş parmağınızın ucu ile serçe parmağınızın ucunu birleştirin.
  • Elinize bir ip alın ve elinizin çevresini baş parmak kökünün hizasında sarın.
  • İki ucun kesiştiği kısımdan ipi kesin.
  • Milimetre ölçüsü bulunan bir cetvel yardımıyla ipin uzunluğunu tespit edin.

Oldukça basit ve etkili olan yöntem, kısa sürede bilek ölçünüz hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Çap Yöntemi

Çap yöntemi, tercih edebileceğiniz bir diğer bilek ölçüm tekniğidir. Bileğinize en uygun bilekliği nasıl seçmelisiniz sorusuna cevap bulmanızı sağlayacak olan bu yöntem, birkaç farklı aşamadan oluşuyor. Bu aşamalar ise şu şekildedir:

  • Bilekliği takmak istediğiniz bileğinizde daha önce kullanmış olduğunuz bilekliği alın.
  • Bir cetvel edinin.
  • Bilekliği masaya koyun ve cetvel yardımıyla bilekliğin iç çapını ölçün.

Cetvelde bulduğunuz sonuç, bileğinizin ölçüsü olacaktır. Belirlediğiniz ölçüye göre bileklik modeli satın alabilirsiniz. Bu yöntem, özellikle internet üzerinden satın alacağınız bilekliklerde işinize yarayacaktır. Doğru sonuç verdiğinden, istediğiniz bilekliğe kolayca ulaşabilirsiniz.  

Bileğe Uygun Bileklik Nasıl Seçilir?

Bileklik, her zaman zarafetin simgesi olduğu için geçmişten bugüne bilekliğe olan ilgi fazladır. Kıyafetlerin estetik tamamlayıcısı bileklikler, bileğinizin de incelikli bir görünüm elde etmesini sağlar. Bileklik satın alırken tarzınıza uygun olup olmadığı oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra, bileğinizin ölçüsüne uygunluğu da dikkat çeken konular arasında yer alır.

Çap yöntemi, el şekli çevre yöntemi gibi teknikleri kullanarak bileğinizin ölçüsünü alabilir, bilek ölçünüze göre model seçiminde bulunabilirsiniz. Bilek ölçüsü önemli olmakla birlikte artık bilekliklerin üretiminde, ayarlanabilir klips ya da zincirler kullanılıyor. Bu durum, satın almak istediğiniz bilekliğin, bileğinize uygun olabileceği anlamına geliyor.

Zarif, şık ve incelikli bileklik modellerini tercih edebilir; bileğinize en uygun ayarda kullanabilirsiniz. Bu sayede bileklik, bileğinize tam oturacak ve şıklığı ve zarafeti sizlere sunacaktır. Eşsiz bir görünüme zahmetsizce ulaşmanızı sağlayan ışıltılı bileklikler, bileğinize estetik bir dokunuşta da bulunacaktır.

Eşsiz ve Yenilikçi Bileklik Tasarımlarıyla Tarzınızı Ortaya Koyun

Altın bileklikler, ihtişamı ve zarif detaylarıyla her zaman mücevher dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bu nedenle özel günlerinizde ya da kendinizi benzersiz hissetmek istediğiniz her ortamda, altın bilekliklerin estetik gücünden yararlanabilirsiniz. Bileğinize en uygun bilekliği nasıl seçmelisiniz sorusu kapsamında, bileklik ölçülerinizi alıp uygun bilekliği seçebilir ya da bilekliklerin ayarlanabilir klipslerinden yararlanabilirsiniz.

Bilekliklerin yanında yenilikçi, modern ve zarif altın kolye modellerini de sizlerle buluşturan Elizi, arzu ettiğiniz tasarımlara çok özel fiyatlarla ulaşmanızı sağlıyor. Birbirinden özel modelleri inceleyebilir, zarafetinizi Elizi tasarımlarıyla ortaya çıkabilirsiniz. Modern ve incelikli bir görünüm, Elizi modelleriyle oldukça kolay!

Bir önceki yazımıza https://www.elizi.com.tr/blog/mezuniyet-gecesi-icin-ilham-veren-altin-takilar linkinden ulaşabilirsiniz.