NE ARAMIŞTINIZ?

Sertifikanı Sorgula

Düğün Setinde Eşsiz Parçalar Hangileri?

Düğün Setinde Eşsiz Parçalar Hangileri?

Düğün setinde eşsiz parçalar, çiftlerin en mutlu günü olan evlilik sürecine eşlik eden kusursuz takılardır. Altından oluşan düğün takı setleri, düğün ve nişan gibi organizasyonların güzelliğine güzellik katar. Düğün takı setlerinin en temel avantajı, uyumlu ve estetik bir görünüm elde edilmesini sağlamaktır.

Bununla birlikte düğün setleri, ayrı ayrı alınması gereken takıların tek bir setle çok daha düşük maliyetlerle satın alınmasını sağlar. Düğün takı seti satın alırken en çok dikkat etmeniz gereken durum estetik beklentilerinizdir. Kadınların en çok sevdiği parçalardan oluşan düğün takı setleri, farklı tasarımlara sahiptir.

Düğün setleri, geleneksel evlilik süreçlerinde de yaygın olarak tercih edilen takı takımlarındandır. Özellikle gelinler için son derece önemli olan düğün takı setleri, fotoğraf çekiminden düğün sürecine kadar her aşamada gelinin kusursuzluğuna kusursuzluk katar. Bununla birlikte düğün takı setleri hakkında birçok merak edilen konu bulunuyor. İşte tüm detaylarıyla düğün takı setleri!

Düğün Setleri Kaç Ayar Olur?

Düğün setleri çoğunlukla 22 ayar olarak tasarlanır ve 14 ayara kadar devam eder. Bununla birlikte düğün setleri özelliklerine ve taleplere göre farklı içeriğe sahiptir. Düğün setinde eşsiz parçalar, kusursuz bir görünüm elde etmenizi sağlarken aynı zamanda tercih edeceğiniz altınların ayarlarını ve değerlerini de seçebilme imkanı sunar.

Düğün takı setleri büyük oranda altın parçalardan oluşur. Altın düğün setlerinin içeriği de türlerine göre farklılık gösterir. Kadınlar tarafından en sevilen takılardan olan altınlar, eşsiz ve büyüleyici bir estetiğe sahiptir. Işıltıyla parıldayan altınlar, altın set içerisindeki yer alan parçalarla son derece kusursuz bir uyum sağlar.

Düğün takı setleri altının dışında diğer değerli taşlardan oluşan modellere de sahiptir. Düğün takı setlerinde altının dışında tercih edilebilecek en özel değerli taş, pırlantadır. Pırlanta düğün setinde eşsiz parçalar bulunduğu gibi ışıltısıyla adeta benzersiz bir görünüm vadeder. Sonsuzluğu ve aşkı simgeleyen pırlanta, düğün setleri için en ideal değerli taşlardandır.

Takı Setinde Neler Var?

Takı setleri; gerdanlık, bileklik ve küpe gibi aksesuarlardan oluşur. Bununla birlikte farklı takılara ev sahipliği yapan düğün setleri de bulunur. Özellikle altının eşsizliğini düğün ve nişan gibi organizasyonlarda en efektif şekilde hissetmek isteyenler için takı setleri arasında birbirinden özel ve ayrıcalıklı tasarımlara ev sahipliği yapan modeller vardır.

Çoğunlukla tasarımlarıyla ön plana çıkan düğün setinde eşsiz parçalar, aile içerisinde miras olarak aktarılmaya uygun takılardır. Özellikle geniş ve büyük aileler için kızlara ve gelinlere hediye olarak bırakılabilen takı setleri, uzun süreli bir mirasın parçası olarak düşünülebilir. Takı setleri büyük oranda altından ve sarı renkte üretildiği düşünülür.

Bununla birlikte düğün takı setleri, sadece altından ve sarı renkte üretilmez. Beyaz renk düğün takıları da alternatifleriniz arasında yer alabilir. Elizi'de yer alan düğün setinde eşsiz parçalar çoğunlukla şu aksesuarlardan oluşur:

  • Altın Setler Mesh
  • Choker
  • Altın Setler
  • Altın Su Yolu Set
  • Mini Setler

Setin içeriğine göre bu parçalardan birkaçı set içerisinde yer alır. Bununla birlikte düğün takı setlerinde belirtilen takılardan en az 3 tanesinin olması gerekir. Özellikle 22 ayar altında takı setleri, büyük oranda; gerdanlık, küpe ve bileklik içerir.

Düğün Takı Seti Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Düğün takı seti seçerken en çok dikkat etmeniz gereken durum kişisel zevklerinizdir. Günümüzde oldukça geniş yelpazeli tasarım ve modeller kuyumculuk sektöründe yer ediniyor. Düğün setinde eşsiz parçalar ve geniş yelpazeli seçenekler bulunuyor olması, önemli düzeyde kolaylık sağlar. Herkesin kendi tarzına uygun model ve seçeneklere yönelmesi mümkündür.

Bununla birlikte düğün takı seti seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer mesele de bütçedir. Her bütçeye uygun düğün ve nişan takı setleri bulunuyor olmakla birlikte setlerin fiyatı; içeriklerine, parça sayısına ve ağırlığına göre değişkenlik gösterir. En gözde düğün takı modelleri çoğunlukla 22 ayardan oluşur.

Düğün takı seti tercih ederken bir diğer göz önünde bulundurmanız gereken durum da modadır. Özellikle 90’lar ambiyansını yansıtmak isteyenler için choker modeller son derece caziptir. Boyuna sımsıkı sarılan ve oldukça estetik bir görünüm vadeden choker düğün takı setleri, altının görkemli yapısını ön plana çıkararak kusursuz bir ambiyans sunar.

Size Uygun Takı Setini Nasıl Seçebilirsiniz?

Düğün setinde eşsiz parçalar bulunuyor olsa da sizin en doğru tercihi yapabilmeniz için kişisel taleplerinizi doğru olarak belirlemeniz gerekir. Burada göz önünde bulundurmanız gereken en önemli husus tarzınızdır. Stilinizi en mutlu gününüzde de yansıtmak istiyorsanız vücut tipiniz ve yaşam tarzınızla uyumlu modeller tercih etmelisiniz.

Büyüklük bu noktada en çok dikkat etmeniz gereken durumdur. Tercih edeceğiniz sette yer alan parçaların vücut tipinizle doğru orantılı bir büyüklüğe sahip olması gerekir. En özel tasarımlar ve tarzınızı en iyi yansıtacağınız düğün set modelleri Elizi’de!  Geniş yelpazeli düğün ve nişan takı seti seçenekleri, tarzınızı yansıtan en iyi modele konforla ulaşmanızı sağlayacak.

Bir önceki yazımıza https://www.elizi.com.tr/blog/kiyafete-uygun-taki-secimi linkinden ulaşabilirsiniz.